Mi ez?

John Cure regényíró blogja. Önismeretről, döntésekről, érzésekről, emberi kapcsolatokról, gondolatokról, filmekről, zenéről. Minden, ami az írói név mögött van.

21 gramm

21 gramm. A lélek súlya. Minden ember pontosan ennyit veszít testsúlyából halála pillanatában. Ennyi a súlya személyiségünknek, melyet egy életen át magunkban hordoztunk? 21 gramm. Egy csokiszelet súlya. De mi az élet súlya? Segít ez a 21 gramm az útkeresésben? Segít abban, hogy ha már nem leszünk, maradjon utánunk valami a világnak? 21 gramm. Egy kis kolibrimadár súlya. De mennyi a súlya a döntéseinknek? Tudunk úgy élni, hogy a döntéseink súlya ne legyen teher annak, akinek azt esetleg később viselnie kell?

Mottó

"A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságo- sabb találkozás." (Márai Sándor)

kommentek

  • John Cure: Köszi neked érte! Igazából én csak annak a kis srácnak akarok megfelelni, aki voltam valamikor és ... (2010.06.12. 18:13) Ki vagyok én?
  • John Cure: Rám is hatással vannak az ilyen történetek. Főleg akkor ha személyesen is éltem meg hasonlót. :( ... (2010.06.12. 18:13) Vak szerelmek
  • John Cure: Szerintem is szép történet és nagyon tanulságos. Hééé, ne sírj! Inkább te is nézz ki az ablakon! ;) (2010.06.12. 18:13) Az ablak (Tanulságos történetek I.)
  • John Cure: Szerintem is nagyon hasznosak az ilyen és ehhez hasonló kis tanmesék. Ha kicsit megállunk és elgon... (2010.06.12. 18:13) A szeretet telepítése (Tanulságos történetek II.)
  • John Cure: RIP! (2010.06.12. 18:13) Elment a Nagy Tanító

A Nagy Csapat

2010.06.09. 17:53 | John Cure | Szólj hozzá!

Címkék: azúgyvolt diplomatapalánta

 

Régen írtam ide. Most persze mondhatnám, hogy igazoltan voltam távol. Ami igaz is. Voltak kisebb és jelentősen nagy lépesek is.

 

Az írásra az elmúlt időszakban kevés időm marad és az új regényem megjelenése is lassan halad előre. Aminek sajnos nem csak az elfoglaltságaim, de a könyvpiac bizonytalan helyzete sem használ. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy végre célegyenesben van a megjelenés!

 

Az egyik legfontosabb esemény az utóbbi hónapban, hogy össze állt a Nagy Csapat! Sikerült megtalálnom a megfelelő embereket és stratégiailag fontos partnereket életem egyik jelentős nemzetközi feladatának megvalósításához. Olyan emberek vannak újra mellettem, akik kiváló szakemberek a saját területükön, valamint céltudatosak és kitartóak. És ami szintén nagyon fontos, hogy megbízom bennük. Most már nincs más hátra, mint előre!

 

Időközben nyakunkba szakadt az ég és a vízzel való közdelemből nekem is jutott. Szerencsére nem olyan drasztikus a helyzet mint az ország északi részein, de annak ellenére, hogy hetek óta minden nap szivattyúzzuk a vizet, egyelőre nagyon jól érzi magát a ház alatti garázsban és a konditermemben. Néha úgy tűnt nyerésre áll, de már csak napok kérdése és nyoma sem marad.
 

Megkezdődött a vizsgaidőszak is, ami intenzív éjjeli elfoglaltságot jelent. Lassan már megszokom, hogy minden félévben két-három hetes késéssel tudok elkezdeni vizsgaidőpontokra jelentkezni. De ahogy eddig, most is megpróbálom behozni az időkiesést.

 

Mindeközben lassan körvonalazódnak a nyár közepétől esedékes külföldi útjaim. Sajnos nem nyaralásról van szó, hanem szakmai utakról és kapcsolatépítésről. Pihenés így megint nem lesz, de új kultúrák és emberek annál inkább. Elsősorban Kelet-Európa és Közel-Kelet. Izgatottan várom.

Tegnap pedig beigazolódott: annak ellenére, hogy az életünkben nem láthatunk előre dolgokat, a legfontosabbakat már jóval előre megérezzük. Talán azért is van így, mert mindent, ami számunkra igazán értékes és fontos, magunkban hordunk. Lelkünk és szívünk mélyén óvjuk és ápolgatjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://21grams.blog.hu/api/trackback/id/tr552069458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása