Mi ez?

John Cure regényíró blogja. Önismeretről, döntésekről, érzésekről, emberi kapcsolatokról, gondolatokról, filmekről, zenéről. Minden, ami az írói név mögött van.

21 gramm

21 gramm. A lélek súlya. Minden ember pontosan ennyit veszít testsúlyából halála pillanatában. Ennyi a súlya személyiségünknek, melyet egy életen át magunkban hordoztunk? 21 gramm. Egy csokiszelet súlya. De mi az élet súlya? Segít ez a 21 gramm az útkeresésben? Segít abban, hogy ha már nem leszünk, maradjon utánunk valami a világnak? 21 gramm. Egy kis kolibrimadár súlya. De mennyi a súlya a döntéseinknek? Tudunk úgy élni, hogy a döntéseink súlya ne legyen teher annak, akinek azt esetleg később viselnie kell?

Mottó

"A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságo- sabb találkozás." (Márai Sándor)

kommentek

  • John Cure: Köszi neked érte! Igazából én csak annak a kis srácnak akarok megfelelni, aki voltam valamikor és ... (2010.06.12. 18:13) Ki vagyok én?
  • John Cure: Szerintem is nagyon hasznosak az ilyen és ehhez hasonló kis tanmesék. Ha kicsit megállunk és elgon... (2010.06.12. 18:13) A szeretet telepítése (Tanulságos történetek II.)
  • John Cure: RIP! (2010.06.12. 18:13) Elment a Nagy Tanító
  • John Cure: Rám is hatással vannak az ilyen történetek. Főleg akkor ha személyesen is éltem meg hasonlót. :( ... (2010.06.12. 18:13) Vak szerelmek
  • John Cure: Szerintem is szép történet és nagyon tanulságos. Hééé, ne sírj! Inkább te is nézz ki az ablakon! ;) (2010.06.12. 18:13) Az ablak (Tanulságos történetek I.)

Változások

2010.07.04. 18:01 | John Cure | Szólj hozzá!

Címkék: szerintem visszanéző

  Mindannyian változunk. A folyamat visszafordíthatatlan és eljön a pillanat amikor érezzük, végérvényesen felnőttünk, és szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy nem kaphatjuk vissza régi életünk darabkáit.   Úsztak az évek a fejem fölött és ahogy változott…

Csak a miénk

2010.07.04. 17:43 | John Cure | Szólj hozzá!

Címkék: zene

Keresztes Ildikó: Csak a miénk Viharos vad évek,Szerelmünk megtépték,Csak rongy és sár.Pedig most is égek,S tudom azt, hogy lángolsz te is még.Csak az álarc rejti már.S ha a szívünk éppen tompán szól,Hát tépünk egymás tollából.Már jártunk felhőn túl,Tisztán és…

süti beállítások módosítása